Cycloclub header
Cycloclub La Résistance

Opgericht in 1898 in een klein dorpje in de Provence, vonden een aantal grootse mannen elkaar in hun aversion tegen het commercialiseren van de wielersport. In heel Frankrijk gonsde het van de geruchten dat in 1903 een eerste ‘Tour de France’ gereden zou gaan worden.

Daar wilden de mannen niets van weten en ze besloten een eigen cycloclub op te richten. Eén die de sport de sport zou houden. Het échte wielrennen: Cycloclub la Résistance.

Vandaag, anno 2016, de zesde generatie wielrenners van deze club. Zij houden de idealen en dromen van hun bet-bet-bet-bet-bet-betovergrootvaders levend door de echte sport te beoefenen.

Onder de radar van alle pers trappen zij de bergen en keien onder hun wielen weg. Oostenrijk, Italië, Vlaanderen, Spanje, Frankrijk. Puur en alleen op kracht, zweet en verbeten pijn, zijn zij de échte helden van de wielersport. Of nou ja, de linkeballers onder de top.

Cycloclub on route
Les Kits

Elk jaar wielert de cycloclub weer over de bergtoppen in verse kits. Ook dit seizoen heeft le coureur Kiekenbosch weer voor een episch design gezorgd.

Zo episch, dat de kits op dit moment zelfs in beperkte oplage in Japan verkocht worden.

Cycloclub kits
Cycloclub kits
Cycloclub kits
Les Routes
Vrij rondtrappen is natuurlijk al geweldig, maar een cycloclub is geen cycloclub als je niet af en toe een klassieker wegtrapt. Dat doen ze elk jaar en dit jaar staan ze aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.
Liège Bastogne Liège
23 april 2016

De moeder der klassiekers: georganiseerd sinds 1892. De bijnaam van LBL is dan ook La Doyenne. Letterlijk betekent dit “de ouderdomsdeken”.

Memorabel was de editie van 20 april 1980 die bijna volledig in de sneeuw werd gereden. Reeds na 100 km hebben 100 van de 174 vertrekkers opgegeven. Uiteindelijk wint Bernard Hinault de wedstrijd. Slechts 21 renners bereiken de finish.

Memorabel wordt hoe dan ook de editie voor amateurs van 23 april 2016. Op deze dag proberen zo’n 14 renners van Cycloclub La Resistancé de finish in Luik te halen. Sommigen hebben hier maanden voor getraind. Anderen doen deze ronde op karakter. Hoe dit voor ieder van hen gaat aflopen weet nog niemand.

Route des Grandes Alpes
11 t/m 23 juli 2015

In 2014 bedwongen de wielrenners van de Cycloclub La Résistance de epische kasseien van Parijs-Roubaix. In 2015 komen de klimmers aan hun trekken tijdens een meerdaagse cyclo dwars door een van de meest gevarieerde bergketens ter wereld: de Franse Alpen.

De route voert over historische paden van Route des Grandes Alpes en start bij Thonon-les-Bains, een klein dorpje net onder het meer van Genève. De finish is in Menton bij de Middellandse zee. Dagelijks worden er een of meerdere cols bedwongen met een hoogte van 1500 meter of meer. Col de La Bonette is met haar 2800 meter letterlijk het hoogtepunt van deze koers!

“Ik houd van de bergen, maar op momenten van zware inspanning vervullen ze me met een diepe haat. Daarom probeer ik het lijden zo kort mogelijk te maken.” – Marco Pantani

Paris Roubaix 2015
14 april 2014

Parijs-Roubaix is de koningin der wielerklassiekers: het is een eendaagse wielerwedstrijd die elk voorjaar wordt verreden in het noorden van Frankrijk. Een groot deel van deze wedstrijd gaat over 50 km brute kasseienstroken en eindigt op de wielerbaan in het Velodrome in Roubaix.

De eendaagse wedstrijd staat bekend als de “Hel van het Noorden” (l’enfer du Nord). Deze omschrijving werd het eerst in 1919 gebruikt door een journalist die de eerste editie na de Eerste Wereldoorlog volgde en diep onder de indruk was van de oorlogsverwoestingen in Noord-Frankrijk.

In 2014 en 2015 heeft een select groepje wielrenners van onze cycloclub deze tocht volbracht. Volgens Cycloclub Renner Rico een van de mooiste klassiekers die je als wielrenner echt één keer in je leven gereden moet hebben.

“Er is maar één truc om Parijs-Roubaix te winnen en dat is zo snel mogelijk rijden. Niks tactiek, alleen maar hard trappen.” – Fabian Cancellara

Ambities om deze tocht te volbrengen? Schrijf je dan in voor de 170 km variant en boek twee overnachtingen in dit fantastische hotel. Met pendelbussen kun je jezelf de volgende ochtend naar de slachtbank laten rijden.

Vogezen La Bresse 2013

De Vogezen is een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal. De ronde toppen van de Grote Vogezen worden ballons, Frans voor bolvormige bergen, genoemd. Een prachtig gebied om warm te draaien voor alle klassiekers.

Het is niet alleen hard werken, maar nog harder genieten. Want wat is lekkerder dan overwinningen met elkaar vieren?

Allez Cycloclub la Résistance!

Cycloclub on route