Selecteer een pagina

Explanimation LSP

Cliché, dus waar: soms zegt een beeld meer dan 1.000 woorden. Explanimations zijn dan ook een perfecte manier om complexe informatie gedoseerd en toegankelijk over te brengen. Tijd voor de première van de eerste explanimation voor de VZVZ: een korte animatie die in 90 seconden de werking van het Landelijk Schakelpunt (LSP) uitlegt aan apothekers.

 

Wat is het LSP?

Het LSP is het netwerk dat medische gegevens tussen zorgaanbieders zoals huisartsen, apothekers en ziekenhuizen, uitwisselt. Uiteraard alleen wanneer de zorgconsument daar zelf toestemming voor heeft gegeven. De explanimation laat zien hoe het LSP functioneert aan de hand van een zorgvraag van ijkpersoon Mariëlle. We hebben Mariëlle ontwikkeld, omdat dit de herkenbaarheid vergroot: ze speelt namelijk ook een belangrijk rol in andere communicatiemiddelen van het LSP.

 

 

De doelgroep van deze animatie zijn de apothekers. De grafische stijl in combinatie met fotorealistische elementen stelt ons in staat om de werkelijkheid versimpeld weer te geven en tegelijkertijd de herkenbaarheid van de dagelijkse praktijk neer te zetten.

 

Ook een explanimation?