Selecteer een pagina

Ziekenhuisgroep Twente is een Twents ziekenhuis met vestigingen in Almelo en Hengelo. Met buitenpoliklinieken in Geesteren, Goor, Nijverdal, Rijssen en Westerhaar brengt ZGT de zorg dichtbij de patiënt. 

Begin dit jaar constateerde ZGT zelf dat veiligheidschecks de ene keer een 7 en de andere keer een 10 scoren. Dat speelt al over een langere periode. ZGT-bestuurder Ton Ruikes zegt dat zich geen calamiteiten hebben voorgedaan die voortvloeiden uit nalatig veiligheidshandelen. „Wij hebben er vijftien per jaar. Dat zijn er niet meer dan bij vergelijkbare ziekenhuizen. Zeker niet op het totaal van jaarlijks 32.000 klinische opnamen, 564.000 polikliniekbezoeken en 40.000 dagbehandelingen.” Niettemin vindt ziekenhuis ZGT dat de veiligheid omhoog moet.

Wij gaan aan de slag met de ontwikkeling van een interne gedragsverandering-campagne die als doel heeft om thema’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid structureel onder de aandacht brengen van de ruim 4.000 zorgprofessionals die in het ziekenhuis werkzaam zijn.

Geen zin om te werken?

Lees meer blogs »

Memes

Memes

Memes make the world go round of, nou ja, in ieder geval het internet. Waarschijnlijk kom je memes (spreek uit: miems) geregeld tegen op de twitters of facebook, maar het @screensaviors verzamelt de beste memes voor de marketing-, ontwerp-...

Lees meer
Flag stories

Flag stories

Het design van nationale vlaggen blijft mateloos fascinerend. Elke vlag heeft een geschiedenis en vertelt het verhaal van een land. Om nog maar te zwijgen over hoe gehecht sommige mensen zijn aan bijvoorbeeld het rood-wit-blauw.   Flagstories is een project van...

Lees meer