Ziekenhuisgroep Twente is een Twents ziekenhuis met vestigingen in Almelo en Hengelo. Met buitenpoliklinieken in Geesteren, Goor, Nijverdal, Rijssen en Westerhaar brengt ZGT de zorg dichtbij de patiënt. 

Begin dit jaar constateerde ZGT zelf dat veiligheidschecks de ene keer een 7 en de andere keer een 10 scoren. Dat speelt al over een langere periode. ZGT-bestuurder Ton Ruikes zegt dat zich geen calamiteiten hebben voorgedaan die voortvloeiden uit nalatig veiligheidshandelen. „Wij hebben er vijftien per jaar. Dat zijn er niet meer dan bij vergelijkbare ziekenhuizen. Zeker niet op het totaal van jaarlijks 32.000 klinische opnamen, 564.000 polikliniekbezoeken en 40.000 dagbehandelingen.” Niettemin vindt ziekenhuis ZGT dat de veiligheid omhoog moet.

Wij gaan aan de slag met de ontwikkeling van een interne gedragsverandering-campagne die als doel heeft om thema’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid structureel onder de aandacht brengen van de ruim 4.000 zorgprofessionals die in het ziekenhuis werkzaam zijn.

Geen zin om te werken?

Lees meer blogs »

Verzekerd van zorg bij de ZGT

Verzekerd van zorg bij de ZGT

Het is alweer eind van het jaar en dat betekent dat we ons allemaal weer mogen verdiepen in de zorgverzekering. Maar hoe zit dat ook alweer? Waar moet je op letten? Wanneer moet je opzeggen? Hoe stap je over? Hoe zat het ook alweer met vrije artskeuze? Kan ik nog bij m’n vertrouwde ziekenhuis terecht?

Lees meer
Sheltersuits van Hibernate

Sheltersuits van Hibernate

De Sheltersuit Foundation is een initiatief van Bas Timmer en Alexander de Groot. Samen met vrijwilligers, stagiaires én vluchtelingen ontwikkelen en produceren ze speciale pakken voor thuislozen. Sheltersuits zijn water- en winddicht, zitten knettercomfortabel en worden dankzij sponsoren gefabriceerd van het allerbeste materiaal. Dankzij donateurs worden sheltersuits ook nog eens gratis verstrekt, zodat zo min mogelijk thuislozen komende winter in de kou hoeven te overnachten.

Lees meer
Nieuwe website Pieter van den Hoogenband

Nieuwe website Pieter van den Hoogenband

Dat we van sport houden mag geen verrassing zijn. Niet alleen met onze eigen cycloclub, maar ook omdat we nu naast Annette Gerritsen en Femke Heemskerk ook Pieter van den Hoogenband aan een nieuwe website hebben geholpen.

Lees meer