Selecteer een pagina

JOUW LEVEN. JOUW DEVENTER ZIEKENHUIS.

Een inspirerende visie en ambitieuze missie voor het Deventer Ziekenhuis

Zorg is een onderwerp dat veel mensen raakt en bezig houdt. Daarom is het zo belangrijk dat een ziekenhuis een duidelijke visie heeft op de zorg en de rol die zij daarin speelt. Nu en in de toekomst. Een proces waar Deventer Ziekenhuis volop mee bezig is en waar wij zijn aangehaakt bij het formuleren van de nieuwe missie en visie.

Een scherp geformuleerde missie en visie maken in één keer duidelijk wat het bestaansrecht is van je organisatie en laten zien waar je met elkaar naartoe werkt. Goede missies en visies inspireren en stralen ambitie uit. Niet alleen naar de buitenwereld, maar ook naar de eigen medewerkers.

Open aanpak

En het zijn juist deze medewerkers die zo’n belangrijke rol spelen bij Deventer Ziekenhuis. Elke dag (en nacht) staan meer dan 2000 zorgprofessionals klaar om mensen te voorzien van de best mogelijke zorg. Daarom hebben we samen met Morskieft Ontwerpers bij Deventer Ziekenhuis voor een open aanpak – op locatie – gekozen waarbij medewerkers op elk moment konden binnenlopen om hun zegje te doen.

Schetsmiddagen

Uiteindelijk hebben 6 schetsmiddagen en honderden medewerkersbezoekjes geleid tot een nieuwe, gerevitaliseerde huisstijl voor Deventer Ziekenhuis. Een vertaling van de nieuwe missie, visie en merkwaarden naar een bijpassend logo, typografie, kleurpalet en richtlijnen voor nieuwe fotografie. Ook is de nieuwe pay-off Jouw leven. Jouw Deventer Ziekenhuis. geïntroduceerd.

Aandacht maakt verschil

Vanaf nu staat alles in het teken van de nieuwe missie en visie doorvertalen naar concreet merkgedrag. Zo worden de marketing- en communicatiemiddelen als de website en informatiefolders onder handen genomen, maar gaan we ook extra aandacht besteden aan de zgn. patient journeys.

Door per zorgfase wensen en behoeften van een patiënt in kaart te brengen, en deze te koppelen aan de middelen en momenten die Deventer Ziekenhuis inzet, kunnen we direct beginnen met het waarmaken van de nieuwe missie en visie. Zo kan begripvolle communicatie waarbij aandacht is voor de situatie van de patiënt al een wereld van verschil maken.


Meer Deventer Ziekenhuis?

Wereld van verschil maken?

Wil je meer weten over hoe ze bij Deventer Ziekenhuis dagelijks het verschil maken? Of benieuwd hoe we dit soort vragen aanpakken? We zijn dol op digitale post, dus leef je uit. Of geef ons gewoon een belletje.