Selecteer een pagina
Verzekerd van zorg bij ZGT
Iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Daarmee heb je recht op medisch noodzakelijke zorg. Elk jaar rond november beginnen zorgverzekeraars met de bekendmaking van hun nieuwe zorgverzekeringen waarna jij als consument moet kiezen: houd ik mijn huidige zorgverzekering of stap ik over?
ZGT vindt het belangrijk om jou als zorgconsument goed voor te lichten over dit keuzeproces zodat je een afgewogen keuze kunt maken. Want wat is precies het verschil tussen een naturapolis en restitutiepols? Per wanneer moet je je huidige zorgverzekering opzeggen om over te mogen stappen? En bij welke zorgverzekeraars ben je verzekerd van goede zorg bij ZGT?
Kies de beste zorg
Het feit dat jij als zorgconsument aan het eind van het jaar voor een zorgverzekering kunt kiezen is het resultaat van een onderhandelingsproces dat achter de schermen plaats vindt tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Een lang en intensief proces waarvan de ZGT vindt dat het in jouw belang is om hier meer inzicht in te krijgen, zodat je aan het eind van het jaar een bewuste keuze kan maken voor een zorgverzekeraar en -verzekering en daarmee de voor jou beste zorg.
Samen met Morskieft Ontwerpers hebben we het concept ‘Verzekerd van zorg bij ZGT’ ontwikkeld. Hiervoor zijn we eerst het onderhandelings- en overstapproces ingedoken en hebben we deze weten terug te brengen naar de essentie in een set van 8 infographics. In één oogopslag wordt o.a. duidelijk hoe het onderhandelingsproces verloopt, hoe zorgkosten zijn opgebouwd, hoe zorg is verzekerd en welke data van belang zijn bij de keuze voor een zorgverzekering.
Zorgwekker
Daarnaast introduceerde ZGT ook de zorgwekker: een handige reminderservice waarmee zorgconsumenten een mail ontvingen wanneer een belangrijke deadline naderde. Ook bleef men zo op de hoogte met welke zorgverzekeraars ZGT een contract had afgesloten. Zo wist je precies of je met jouw beoogde zorgverzekering ook komend jaar weer terecht zou kunnen bij ZGT.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons werk, hoe we het aanpakken en/of wil je gewoon iets kwijt? We zijn dol op digitale post, dus leef je uit.