Selecteer een pagina
Timehop

Timehop: je digitale verleden in je inbox

22.02.2012 | Dutch Cowboys

Eén van de kenmerken van ons digitale leventje is natuurlijk het vluchtige karakter. Tweets worden de wereld ingeslingerd om de volgende dag alweer vergeten te worden. Om over FourSquare check-ins waar niemand in je timelime op zit te wachten nog maar te zwijgen. Zonde, want we documenteren ons leven vandaag de dag beter dan ooit. Wie er de moeite voor neemt, kan precies zien wat hem op een bepaalde dag bezig hield, waar hij was en met wie hij gesprekken voerde. Dat vergt alleen een boel werk, dus daar komt Timehop in beeld.

 

Mail van jezelf

Timehop is een nieuwe dienst die je dagelijks, mits digitale content aanwezig is, een e-mail stuurt met daarin jouw tweets, Facebook posts, FourSquare check-ins en Instagram foto’s van precies één jaar geleden. Dus elke dag wakker worden met een mailtje van je vroegere ik.

Zo zie je precies waar je destijds zenuwachtig voor was, wat je grootse plannen waren voor de dag, van welk nieuws je ondersteboven was en/of wat je de moeite waard vond om op de foto te zetten. Zie het als een soort e-mailservice van TimeKiwi.

 

Hoe werkt Timehop?

Timehop werkt simpel. Na het aanmaken van een account kun je Timehope autoriseren je Facebook-, Twitter-, FourSquare- en Instragramaccounts in te lezen en de rest gaat vanzelf. Vervolgens krijg je direct te zien wanneer je de eerste mail kan verwachten met daarin een stukje van je digitale zelf.

Voorlopig beperkt TimeHop zich tot content van precies één jaar geleden. Hierbij lijkt de limiet van Twitter (maximaal 3200 tweets terug in de tijd) een bottleneck lijkt te zijn. Tweet je dus héél erg veel, dan kan het zijn dat je even moet wachten op je eerste volledige Timehop mail. Ze zijn bezig met een workaround, zodat dat straks geen probleem meer moet zijn.

 

Terug naar de digitale middeleeuwen

Slaagt Timehop in zo’n workaround, dan betekent dat ook dat we straks misschien kunnen kiezen voor mails van langer dan één jaar geleden geleden. Combineer dat met het toevoegen van accounts als Blogger/Wordpress/Tumblr/Last.fm/Spotify/YouTube en je kunt precies zien waar je in 2002 over hebt geblogt, welke video’s je in 2008 hebt bekeken en met welke muziek je rondliep op je iPod in 2004. Precies, dat is behoorlijk awesome.

 

// dit artikel verscheen ook op DutchCowboys en reageren kan hierrr ➜

Dit artikel verscheen eerder op DutchCowboys.