Selecteer een pagina

Het is alweer eind van het jaar en dat betekent dat we ons allemaal weer mogen verdiepen in de zorgverzekering. Maar hoe zit dat ook alweer? Waar moet je op letten? Wanneer moet je opzeggen? Hoe stap je over? Hoe zat het ook alweer met vrije artskeuze? Kan ik nog bij m’n vertrouwde ziekenhuis terecht?

Genoeg vragen, maar een ander, wellicht onderbelicht aspect, is dat ziekenhuizen druk in onderhandeling zijn met zorgverzekaars. Onderhandelingen die ook van invloed zijn op welke zorg en aan wie verleent kan worden. De Ziekenhuis Groep Twente vindt het belangrijk dat consumenten weloverwogen én goed geïnformeerd hun keuze kunnen maken. Daarom lanceerden zij eind oktober een nieuw initiatief: Verzekerd van zorg bij ZGT.

Hierop vinden zorgconsumenten alle belangrijke informatie met betrekking tot hun zorgverzekering. Daarnaast wil de ZGT de zorgconsument beter inzicht geven in het proces van de onderhandelingen, zodat zij precies weten welke zorg de ZGT kan verlenen via welke zorgverzekeraar.

Samen met onze vrienden tekenden wij voor het concept van de portal en de inhoud én vormgeving van de verschillende infographics. De eerste reacties onder artsen over dit initiatief zijn in ieder geval lovend. Hashtag trots.

Onderhandelen over goede zorg bij ZGT

www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl
www.zgt.nl

Geen zin om te werken?

Lees meer blogs »

Memes

Memes

Memes make the world go round of, nou ja, in ieder geval het internet. Waarschijnlijk kom je memes (spreek uit: miems) geregeld tegen op de twitters of facebook, maar het @screensaviors verzamelt de beste memes voor de marketing-, ontwerp-...

Lees meer
Flag stories

Flag stories

Het design van nationale vlaggen blijft mateloos fascinerend. Elke vlag heeft een geschiedenis en vertelt het verhaal van een land. Om nog maar te zwijgen over hoe gehecht sommige mensen zijn aan bijvoorbeeld het rood-wit-blauw.   Flagstories is een project van...

Lees meer