Het is alweer eind van het jaar en dat betekent dat we ons allemaal weer mogen verdiepen in de zorgverzekering. Maar hoe zit dat ook alweer? Waar moet je op letten? Wanneer moet je opzeggen? Hoe stap je over? Hoe zat het ook alweer met vrije artskeuze? Kan ik nog bij m’n vertrouwde ziekenhuis terecht?

Genoeg vragen, maar een ander, wellicht onderbelicht aspect, is dat ziekenhuizen druk in onderhandeling zijn met zorgverzekaars. Onderhandelingen die ook van invloed zijn op welke zorg en aan wie verleent kan worden. De Ziekenhuis Groep Twente vindt het belangrijk dat consumenten weloverwogen én goed geïnformeerd hun keuze kunnen maken. Daarom lanceerden zij eind oktober een nieuw initiatief: Verzekerd van zorg bij ZGT.

Hierop vinden zorgconsumenten alle belangrijke informatie met betrekking tot hun zorgverzekering. Daarnaast wil de ZGT de zorgconsument beter inzicht geven in het proces van de onderhandelingen, zodat zij precies weten welke zorg de ZGT kan verlenen via welke zorgverzekeraar.

Samen met onze vrienden tekenden wij voor het concept van de portal en de inhoud én vormgeving van de verschillende infographics. De eerste reacties onder artsen over dit initiatief zijn in ieder geval lovend. Hashtag trots.

Onderhandelen over goede zorg bij ZGT

www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl
www.zgt.nl

Geen zin om te werken?

Lees meer blogs »

Sheltersuits van Hibernate

Sheltersuits van Hibernate

De Sheltersuit Foundation is een initiatief van Bas Timmer en Alexander de Groot. Samen met vrijwilligers, stagiaires én vluchtelingen ontwikkelen en produceren ze speciale pakken voor thuislozen. Sheltersuits zijn water- en winddicht, zitten knettercomfortabel en worden dankzij sponsoren gefabriceerd van het allerbeste materiaal. Dankzij donateurs worden sheltersuits ook nog eens gratis verstrekt, zodat zo min mogelijk thuislozen komende winter in de kou hoeven te overnachten.

Lees meer
Nieuwe website Pieter van den Hoogenband

Nieuwe website Pieter van den Hoogenband

Dat we van sport houden mag geen verrassing zijn. Niet alleen met onze eigen cycloclub, maar ook omdat we nu naast Annette Gerritsen en Femke Heemskerk ook Pieter van den Hoogenband aan een nieuwe website hebben geholpen.

Lees meer
Ziekenhuisgroep Twente zet in op veiligheid

Ziekenhuisgroep Twente zet in op veiligheid

Wij gaan aan de slag met de ontwikkeling van een interne campagne die als doel heeft om thema’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid structureel onder de aandacht brengen van de ruim 4.000 zorgprofessionals die in het Ziekenhuisgroep Twente werkzaam zijn.

Lees meer